Laadpalen

Zorgeloos laden

We zien het ondertussen elke dag rond ons. Steeds meer elektrische/hybride wagens verschijnen in het straatbeeld, en meer mensen zijn op zoek naar oplossingen om hun wagen elektrisch op te laden. Het is meer dan ooit van belang om een aangepaste laadstrategie te hebben die aansluit op jouw noden. Ben je vanavond thuis? Dan is het interessant dat je wagen doorheen de nacht rustig oplaadt. Wij maken er ook een punt van dat bij een installatie van een laadpaal de loadbalancing correct is ingesteld, zodat er geen stroomuitval is wanneer de wagen wordt opgeladen.

Bohlelah is een erkend installateur van laadpalen. Ons team volgt regelmatig opleidingen om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen en geeft advies op maat.

Waarom kiezen voor Bohlelah

  • onze elektrische installaties voldoen aan alle technische- en veiligheidsvoorschriften
  • kwaliteit
  • maatwerk
  • denkt mee
  • gecertifieerd installateur

Laadpalen voor bedrijven en thuis

Wij bieden verschillende laadoplossingen voor bedrijven en particulieren. Wij adviseren je het type laadpaal dat het best past bij jouw noden. Met laadpalen geef je medewerkers en klanten het comfort om hun wagen op te laden wanneer ze aan het werk zijn of een afspraak hebben. Voor particulieren klant zijn er ook heel wat mogelijkheden om op een handige manier thuis je wagen op te laden. Thuis je wagen laden is ook goedkoper dan openbaar laden. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Belastingaftrek in 2022!

Tot einde 2022 voorziet de overheid een belastingaftrek voor professionele en particulieren die een laadpaal laten plaatsen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de voorwaarden.

Beperkte impact

Laadpalen vereisen een bepaalde stroomcapaciteit. Het is niet de bedoeling dat de stroom op jouw kantoor of thuis uitvalt omdat een laadpaal wordt ingeschakeld. Daarom voorzien wij enkel intelligente laadpalen die enkel het beschikbaar vermogen dynamisch overdragen aan de laadpaal. Andere nutsvoorzieningen zijn van een hogere prioriteit. Licht, verwarming of koeling, en internettoegankelijkheid mogen nooit leiden onder de aanwezigheid van een laadpaal.

Verplichtingen voor laadpunten bij parkings

Sinds 11 maart 2021 gelden nieuwe verplichten voor de installatie van oplaadpunten voor elektrische voertuigen op de parkeerterreinen wanneer je een omgevingsvergunning aanvraagt voor nieuwbouw of voor een ingrijpende renovatie. De eigenaar van het gebouw of de vergunningshouder is verantwoordelijk om hieraan te voldoen. Daarnaast komt er vanaf 2025 ook een verplichting voor de installatie van oplaadpunten op parkeerterreinen van bestaande niet-residentiële gebouwen, dus zonder dat er een omgevingsvergunning aan te pas komt. Je leest er alles over op deze pagina.